Kan man vara för både hyresrätt och bostadsrätt?

Jag arbetade tidigare för Hyresgästföreningen,  bland annat med projekt som handlade om att hyresgästerna skulle ha inflytande över sitt boende. Ibland får jag frågan om varför jag ”bytt sida”. Kan man verkligen först jobba för hyresrätt och sen börja med ombildningar? Självklart! För mig är det ingen motsättning. Jag är för att det ska finnas olika boendeformer. Att jag åker tåg betyder inte att jag ogillar buss. Att jag äter vegetariskt idag betyder inte att jag inte kan äta kött eller fisk imorgon. Att jag själv är allätare betyder heller inte att jag har något emot att andra är vegetarianer.

Olika boendeformer passar olika människor vid olika tidpunkter i livet. Jag har själv bott i både hyresrätt, bostadsrätt,  villa och andrahandslägenhet. Hur passar det dig att bo just nu?

/Jonas